Jahody s Bílým balzamikovým krémem Kalamáta s pomerančem a citrónem (fraules me balsamiko me mus giaurtiu)

Ingredience:
- Čerstvé jahody - 200g
- Bílý jogurt řeckého typu - 150g
- Vanilkový cukr - 1 velká lžíce
- Fíkový balzamikový krém Kalamáta - 1 velká lžíce
- Bílý balzamikový krém Kalamáta s pomerančem a citronem - 4 velké lžíce
- Smetana ke šlehání - 150ml
- Citronová kůra - 1 špetka
- Moučkový cukr na posypání jahod -
Instrukce:
Jahody rozpůlíme, posypeme práškovým cukrem, pokapeme Balzamikovým krémem Kalamata s pomeranči a citronem a dáme na 30min do lednice. Do smetany na šlehání přidáme citronovou kůru, vanilkový cukr a ušleháme. Do ušlehané smetany přidáme polévkovou lžíci Fíkového balzamikového krému Kalamata a ještě několik vteřin šleháme. Zvlášť ušleháme řecký jogurt a spojíme s ušlehanou smetanou. Jogurtovo-smetanový krém dáme na talíř a navrch poklademe vychlazené jahody, posypeme moučkovým cukrem a dozdobíme Fíkovým balzamikovým krémem Kalamáta.
Recept s použitím balzamikového octa a balzamikových krémů Kalamáta Papadimitriou vytvořil Iaonnis Asarlidis, šéfkuchař z pražské řecké restaurace Kavala.
Komentáře uzavřeny