Amaretto hrušky na kokosové pusince s Lindt čokoládovou omáčkou

Ingredience:
- Kokosové pusinky:
- Cukr krystal - 3/4 šálku
- Kukuřičný škrob - 1 lžička
- Ocet - 1 lžička
- Kokos - 1/2 šálku
- Hrušky:
- Hrušky - 4 ks
- Amareto likér - 1/4 - 1/2 šálku
- Hnědý cukr - 1/4 šálku
- Skořice celá - 1 ks
- Hřebíček - 4 ks
- Badyán - 1 ks
- Omáčka:
- Kokosová Lindt Excellence čokoláda - 1 ks
- Šlehačka - 100 ml
- Ušlehaná šlehačka - 1
- kokos na posypání -
Instrukce:
Kokosové pusinky
Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně přidáme cukr. Na závěr zašleháme škrob s octem a opatrně (už jen ručně) přimícháme kokos. Pomocí lžičky si ze vzniklé směsi utvoříme 4 kopečky (pusinky), které postupně klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 130 °C asi hodinu. Povrch upečených pusinek by měl být pevný. Po upečení pusinek troubu vypneme, pootevřeme ji a pusinky v ní necháme vychladnout…
Hrušky
Oloupeme a vložíme do hrnce. Přidáme vodu tak, aby byly hrušky ponořené. Přidáme i ostatní ingredience – Amaretto, hnědý cukr, skořici, badyán a hřebíček. Hrušky uvaříme do změknutí, tzn. cca 10-15 minut, podle tvrdosti hrušek. Poté necháme vychladnout.
Omáčku si připravíme tak, že si čokoládu rozlámeme na menší kousky a zalijeme ji horkou šlehačkou (cca 90 °C) – mícháním vznikne lahodná čokoládová omáčka.
Na každou pusinku si dáme 1–2 polévkové lžíce ušlehané šlehačky, na to položíme hrušku a polijeme teplou čokoládovou omáčkou. Na závěr posypeme kokosem a ihned podáváme.
Recept od blogerky Dulche de Leche (www.dulce-de-leche-blog.com)
Komentáře uzavřeny