Bio čočka s chorizem

Ingredience:
- Čočka tmavě zelená BIO - 400g
- Cibule - 2 ks
- Česnek - 4 stroužky
- Papriky barevné - 2 ks
- Olej - 1 lžička
- Feferonka - 1 ks
- Slanina - 70g
- Chorizo (pikantní španělský salám) - 250g
- Sůl, pepř, pažitka -
Instrukce:
Pikantní syté jídlo připravíte během několika minut. Rychle dodá sílu a zahřeje vás třeba na chatě nebo horské chalupě.
Čočku přeberte a namočte alespoň na 1 hodinu do studené vody. Pak ji uvařte doměkka. Slaninu nakrájenou na drobné kostičky rozškvařte na oleji, přidejte na nudličky nakrájené chorizo, nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, na kousky pokrájené papriky a feferonku, krátce opečte a poduste asi 5 minut.
Pak přidejte uvařenou čočku a prohřejte. Podle chuti osolte a opepřete. Nakonec posypte nasekanou pažitkou.
Foto: www.smagpix.com/cz
Komentáře uzavřeny