Burgundská šunka v porto melounu

Ingredience:
- Burgundská šunka Maso Planá - 500g
- Žlutý meloun -
- Fíky - 4ks
- Bílé víno polosuché Chardonnay -
- Del Porto bílé likérové víno -
- Hnědý cukr -
- Skořice mletá, bílý pepř -
- Skořice celá, fisalis, granátové jablko, máta na ozdobení -
Instrukce:
Burgundskou šunku Maso Planá nakrájíme na tenké plátky. Vyskládáme na plochou misku a posypeme špetkou pepře. Zalijeme portem a necháme 10h odležet.
Žlutý meloun očistíme a vyjmeme pecky, rozkrojíme na 6-8 dílků, dle velikosti. Vložíme do misky, zasypeme mletou skořicí a pokropíme bílým vínem Chardonnay. Meloun zasypeme hnědým cukrem a na rozpáleném grilu necháme zkaramelizovat ze všech stran.
Meloun aranžujeme do růžice nebo do řady na talíř a podlijeme portským vínem, mezi díly melounu naskládáme odleželou šunku a ozdobíme zrníčky granátového jablka, kousky celé skořice, snítkou máty, bobulí fisalis a rozkrojeným fíkem.
Podáváme s Rosickým máslovým toustovým chlebem značky Penam opečeným s máslem a se sklenkou dobrého vychlazeného Porta.
Komentáře uzavřeny