Čínská polévka s rýžovými nudlemi

Ingredience:
- Kuřecí stehno větší - 1 ks
- Voda cca - 1 1/4l
- Bobkový list - 1 ks
- Pepř černý celý - 10 ks
- Nové koření - 3 ks
- Mrkev - 100g
- Celer - 50g
- Pórek - 30g
- Cukrový hrášek - 50g
- Brokolice - 50g
- Rýžové nudle - 60g
- Sůl, pepř, polévkové koření -
- Máslo - 20g
- Hnědé žampiony - 150g
- Petrželka nebo pažitka -
Instrukce:
Čirý kuřecí vývar s křehkou zeleninou si zamilujete na první ochutnání. Cukrový hrášek, podušené žampiony a průsvitné rýžové nudle jsou v něm vynikající!
Kuřecí maso zalijte studenou vodou, přidejte oloupanou cibuli, bobkový list, kuličky nového koření a celý pepř, osolte a zvolna uvařte doměkka. Vývar přeceďte, opět ho uveďte do varu, přisypte nakrájenou zeleninu a už jen krátce povařte. Vložte obrané drobně nakrájené maso, rýžové nudle, podle potřeby přidejte sůl, pepř, polévkové koření a ještě krátce nechte přejít varem.
Na másle poduste oloupané a na plátky nakrájené žampiony a přidejte je do hotové polévky společně s nasekanou zelenou petrželkou nebo pažitkou.
Foto: smagpix.com/cz
Komentáře uzavřeny