Dezert ve skle s želé

Ingredience:
- Zlaté Polomáčené Mini - 1 balení
- zakysaná smetana - 2 kelímky
- Vanilkový cukr - 2 ks
- Ovoce dle sezóny a chuti (zde borůvky a jahody) - 200g
- Želatina - 1 lžíce
- sirup (dle použitého ovoce)– pokud budete používat ovoce z konzervy či kompotu, použijte i nálev - 1 lžíce
Instrukce:
Nakrájejte ovoce na malé kousky (menší než 2 cm). Zamíchejte cukry do zakysané smetany a začněte vrstvit. Nejdříve sušenky, pak ovoce, smetanu, sušenky, smetanu. Připravte želatinu dle návodu se sirupem či nálevem (nálev předem sceďte). Když už máte želatinu hotovou, nasypte poslední vrstvu ovoce a hned zalijte ochucenou želatinou. Necháme několik hodin v lednici chladnout.
Komentáře uzavřeny