Do růžova grilovaná vepřová panenka "TORTUGA" s mangovo-cibulovým chutney, pečenou kořenovou zeleninou a omáčkou z jamajského rumu

Ingredience:
- Vepřová panenka očištěná - 150g
- Melasa - 10ml
- Koriandr mletý - 0,5g
- Římský kmín mletý - 0,3g
- Pomerančová kůra sušená - 0,5g
- Máslo - 30g
- Cibule - 50g
- Třtinový cukr - 20g
- Olej olivový sansa - 30ml
- Snýz - 1g
- Skořice celá - 2g
- DK (divoké koření-bob.list,n.koření,pepř) - 1+1+1g
- Bílé víno - 50ml
- Mango - 40g
- Sušené brusinky - 2g
- Mrkev - 35g
- Celer - 35g
- Petřžel kořen - 35g
- Dýně - 35g
- Rozmarýn - 3g
- Česnek - 2g
- Olivový olej sansa - 30ml
- Demiglace - 1 porce
- Captain morgan - 20ml
Instrukce:
Vepřová panenka naložená v karibském koření Cajun, pečená dorůžova. Cibuli nakrájíme nahrubo a zpěníme na olivovém oleji s třtinovým cukrem, anýzem, skořicí, bobkovým listem a novým kořením, přidáme bílé víno a podusíme do poloměkka, vložíme na nudličky pokrájené mango a sušené brusinky, dochutíme bílým vinným octem, solí a pepřem. Petržel a mrkev a dýni nakrájíme na větší kusy, sůl, pepř, olej - upéct v troubě do měkka. Omáčka je demiglace dochucený Havanou. Talíř dekoruje Mango mojo - oloupané mango rozkutrujeme společně s rozmarýnem, medem, konfitovaným česnekem a olejem z něj, solí a pepřem.
Zdroj: Restaurace OXO
Komentáře uzavřeny