Fazole s rýží

Ingredience:
- Cibule větší - 1 ks
- Olivový olej - 50 ml
- Fazole v rajčatové omáčcce - 400g
- Rýže vařená - 300g
- Zbylé uvařené nebo upečené maso -
- Provensálské koření -
- Petrželka nebo pažitka -
- Sůl a pepř na dochucení -
Instrukce:
Rychlou večeři připravíte ze zásob ve spíži a z masa, které vám zbylo třeba z polévky nebo pečínky. Za pár minut už můžete podávat na stůl - a ještě s dobrým pocitem, že jíte zdravě a nekaloricky.
Cibuli nakrájejte nadrobno a zpěňte ji v horkém oleji. Přidejte fazole v rajčatové omáčce a za stálého míchání prohřívejte. Když se šťávu částečně vydusí, přidejte vařenou rýži a nakrájené maso. Dosolte, podle chuti okořeňte a na závěr posypejte jemně nasekanou pažitkou.
Foto: www.smagpix.com/cz
Komentáře uzavřeny