Fazolkový salát s vejcem a slaninou

Ingredience:
- Mražené bio fazolky Mochov - 400g
- Nové brambory - 400g
- Rajčata keříková - 250g
- Vejce natvrdo - 4 ks
- Slanina - 150g
- Olivový olej - 2 lžíce
- Bílý vinný ocet - 1 lžíce
- Česnek - 1 stroužek
- Hořčice - ½ lžíce
- Sůl a pepř na dochucení -
Instrukce:
Spařte fazolky nebo je krátce povařte v osolené vodě. Dále uvařte brambory ve slupce a také vejce na tvrdo a oboje nechte vychladnout. Mezitím smíchejte fazolky se lžící olivového oleje, octem, utřeným česnekem, hořčicí a dle chuti osolte a opepřete. Vychlazené brambory oloupejte a rozkrojte na čtvrtiny. Společně se slaninou orestuje na pánvi do zlatova. A blížíte se k finální přípravě salátu. Ochucené fazolky dejte na talíř nebo do misky, navrch dejte jednotlivé kusy brambor, opraženou slaninu a ozdobte půlkou vejce. Pokud máte, tak také čerstvými bylinkami.
Tip:
Jako příloha se hodí celozrnná bagetka nebo rozpečený toust.
Komentáře uzavřeny