Grilovaná chobotnice marinovaná v zázvoru, medu a chilli podávaná na lůžku z červené řepy s redukcí z pomerančového freshe

Ingredience:
- Chobotnice chlazená - 120g
- DK (divoké koření-bob.list,n.koření,pepř) - 1g+1g+1g
- Zázvor - 10g
- Citronová tráva - 10g
- Mrkev - 20g
- Celer - 10g
- Petržel - 10g
- Řapíkatý celer - 20g
- Bílé víno - 50ml
- Med - 10g
- Kikkoman - 20ml
- Sůl - 2g
- Sweet chilli - 10ml
- Česnek - 2g
- Tymián - 1/15 sv.
- Rozmarýn - 1/15 sv.
- Chilli čerstvé mix - 10g
- Extra virgin - 10ml
- Červená řepa čerstvá - 30g
- Vinný ocet tmavý - 50ml
- Pomerančový džus - 50 ml
- Cukr crystal - 5g
- Maldon obyč sůl - 1g
- Frisse - 1/15 sv.
- Kerblík - 1/30 sv.
- Olivy černé - 25g
Instrukce:
Očištěnou chobotnici vaříme společně s kořenovou zeleninou, divokým kořením, bílým vínem zhruba dvě hodiny, poté ještě horkou vložíme do marinády z olivového oleje, sojové omáčky, medu, chilli, zázvoru, česneku a tymiánu a vložíme do lednice zchladit. Nakládanou červenou řepu nakrájíme na mandolíně na tenké plátky, které skládáme na talíř. Na ně vložíme chapadlo z grilu a doplníme redukcí z pomerančového freshe. Přidáme na kolečka nakrájenou černou olivu, frissé, kerblík a olej extra virgin.
Zdroj: Restaurace OXO
Komentáře uzavřeny