Kapr s křenem a vínem

Ingredience:
- Kapr - 1/2 ks
- Zakysaná smetana - 250 ml
- Bílé suché víno - 4 lžíce
- Citron - 1 ks
- Křen - 50g
- Máslo - 40g
- Paprika sladká mletá - 1/2 lžičky
- Sůl a pepř na dochucení -
- Máslo na vytření pekáčku -
Instrukce:
Máte chuť na experiment? Vyzkoušejte tradičního kapra s netradiční omáčkou, které dominuje křen, zakysaná smetana a suché bílé víno. Tahle pochoutka určitě nadchne i náročné labužníky!
Čerstvého kapra stáhněte z kůže a nakrájejte ho na porce. Osolte je, zakápněte šťávou z citronu a nechte půl hodiny v chladu rozležet. Pak porce přeložte do máslem vytřeného pekáčku a přelijte je zakysanou smetanou promíchanou s jemně nastrouhaným křenem, rozpuštěným máslem, sladkou paprikou, špetkou soli a pepře.
Podlijte 4 lžícemi bílého vína, vložte do předehřáté trouby a zvolna pečte cca 20-30 minut.
Tip DŽ
Kapra podávejte s různě upravenými brambory – vařenými, pečenými, šťouchanými, americkými nebo ve formě zapečených „pusinek“ z bramborové kaše…
Foto a text: www.smagpix.com/cz
Komentáře uzavřeny