Kinder mléčný řez

Ingredience:
- Vejce větší - 3ks
- Cukr krupice - 4 lžíce
- Olej slunečnicový - 1 lžíce
- Kakao - 2 lžíce
- Mouka polohrubá - 5 lžic
- Prášek do pečiva - 1/2 lžičky
- Na krém:
- Máslo - 100g
- Moučkový cukr - 6 lžic
- Vanilkový cukr - 2 lžíce
- Tvaroh měkký - 250g
- Zakysaná smetana - 1 kelímek (180 - 200g)
Instrukce:
Troubu předehřejeme na 175°C. Normální plech do trouby vyložíme pečícím papírem. Vejce s cukrem vyšleháme do krémové husté pěny. Za stálého šlehání přidáme lžíci oleje. Prosejeme kakao, mouku a kypřidlo a po lžících přidáváme do těsta. Vyšleháme na husté, hladké těsto. Těsto vylijeme na plech s rozetřeme na tenkou vrstvu. Nemusíte se bát, vrstva je opravdu tenká. Pečeme asi 9-10 minut, můžeme vyzkoušet špejlí. Necháme vychladnout. Na krém vyšleháme cukry s máslem do pěny. Všleháme tvaroh a na konec zakysanou smetanu. Můžeme dosladit podle chuti. Vychladlý korpus rozřízneme na půl. Na spodní polovinu rozetřeme rovnoměrně krém a přiklopíme druhou polovinou. Necháme alespoň 2 hodiny uležet v lednici, nebo nejlépe přes noc. Krájíme na libovolně velké řezy.
Komentáře uzavřeny