Kostelecké Chorizo Jambalaya

Ingredience:
- Chorizo (Kostelecké uzeniny) -
- Anglická slanina vcelku (Kostelecké uzeniny) -
- Indiánská dlouhozrnná rýže nebo basmati - 200g
- Šalotka nebo červená cibule - 2 ks
- Sušená rajčata -
- Česnek - 2 stroužky
- sůl, bílý pepř, 1 chili paprička, cayennský pepř, bobkový list -
- Tmavý slunečnicový chléb nebo chléb Gurmán Penam -
- Rozinky - 10g
- Mladý zelený hrášek -
- Olivový olej -
- Řapíkatý celer -
- Rajčatové pyré - 1dcl
- Žlutá kapie - 1ks
- Jarní cibulka se zelenou natí - 1ks
- Bílé víno – např. tramín červený -
Instrukce:
Rozehřejeme olivový olej a přisypeme v horké vodě propláchnutou rýži. Restujeme až rýže zesklovatí, přihodíme hrozinky a hrášek , opět orestujeme a zalijeme studenou vodou. Vodu doléváme pouze na 1,5 násobek množství rýže. Rýži dusíme, nejlépe v troubě a pod pokličkou, asi 20min.
Na rozpálenou suchou pánev vhodíme nakrájená kolečka Chorizo salámu a na kostičky nakrájenou slaninu, necháme pustit tuk a restujeme do zlata. Zastříkneme bílým vínem. Poté přidáme na jemno nakrájenou šalotku a necháme zesklovatět. Přidáme na kostky nakrájenou kapii, řapíkatý celer, česnek a sušená rajčata a vše promícháme. Vložíme feferonku a bobkový list a zasypeme cayenským pepřem. Orestujeme.
Do tohoto připraveného základu přidáme rýži a vše důkladně opět na pánvi restujeme a zalijeme tomatovým pyré.
Přiložíme opečený krajíček slunečnicového chleba Penam nebo Gurmán.
Podle chuti dosolíme a servírujeme.
Komentáře uzavřeny