Krémeš

Ingredience:
- Hladká mouka - 280g
- Cukr moučka - 100g
- Prášek do pečiva - 1 lžička
- Hera nbo máslo rozpuštěné - 50g
- Vejce - 2 ks
- Rum - 1 lžíce
- Med tekutý - 1 lžíce
- Špetky soli -
- Na krém:
- Mléko - 1l
- Vanilkový puding - 3ks
- Máslo nebo hera - 250g
- Žloutek - 4ks
- Cukr - 150-200g
- Smetana ke šlehání - 2-3 ks
- čokoláda na potření vrchního dílu, nebo cukr na posypání -
Instrukce:
Smícháme mouku s jedlou sodou, přidáme ostatní suroviny a na vále vypracujeme vláčné těsto. Jako každé medové těsto, i toto by mělo chviličku odpočívat v ledničce. Těsto si rozdělíme na 2 díly, z každého vyválíme placku o rozměrech plechu. Placky pečeme na obrácené straně (placky na sebe dobře sedí a lépe to vypadá) vymazaného a vysypaného plechu – těsto na něj přeneseme pomocí válečku. Upečeme dorůžova. KRÉM : V troše mléka rozmícháme pudingové prášky a cukr. Do zbytku mléka přidáme žloutky a dáme vařit. Těsně před bodem varu přilijeme zbytek mléka s pudingem a vymícháme hladkou pudingovou kaši. Po vychladnutí zašleháme změklý tuk – měl by mít pokojovou teplotu. Upečenou placku dáme do plechu, rozetřeme pudingový krém, na to natřeme ušlehanou šlehačku a přikryjeme druhou medovou plackou. Uchováváme v ledničce, krémeše jsou nejlepší druhý den, kdy medové placky zvláční.
Komentáře uzavřeny