Kuře po indicku

Ingredience:
- Kuře celé - 1 ks
- Bílý jogurt - 300g
- Cibule - 1 ks
- Olej - 2 lžíce
- Bobkový list - 1 ks
- Hřebíček - 2 ks
- Skořice celá - 2 cm
- Muškátový oříšek - 1 špetka
- Sladká paprička - 1/2 lžičky
- Česnek - 2 stroužky
- Kečup - 3 lžíce
- Sůl a pepř na dochucení -
Instrukce:
Ochutnejte křehké kuře marinované v jogurtu, omamně vonící hřebíčkem, skořicí, muškátem a česnekem. Příprava není náročná a výsledkem nadchnete oko i jazýček každého labužníka.
Postup:
Kuře omyjte, osušte a naporcujte. Jogurt rozšlehejte, vmíchejte 1 lžičku soli, pak jím maso potřete, vložte do mísy, zakryjte folií a nechte v chladu alespoň 2 hodiny marinovat. Cibuli oloupejte, nasekejte najemno a zpěňte na rozpáleném oleji v pekáčku nebo větším kastrolu. K cibuli přidejte skořici, hřebíčky, bobkový list a muškát a nechte asi 2 minuty opékat při mírné teplotě. Do nádoby vložte porce masa i s jogurtem, podle potřeby podlijte trochou vody, zakryjte a duste doměkka. Kečup rozetřete s paprikou a prolisovaným česnekem. Tuto směs vmíchejte k měkkému masu a povařte asi 5 minut. Podávejte s dušenou rýží.
Foto: smagpix.com/cz
Komentáře uzavřeny