Kuřecí prsa s Balzamikovým krémem Kalamáta pečené v jogurtovém županu (psita fileta kotopulo me giaurti ke balsamiko)

Ingredience:
- Kuřecí prsa o váze 200g - 2 ks
- Bílý jogurt řeckého typu - 100g
- Vejce - 1 ks
- Klasický balzamikový krém Kalamáta - 2 velké lžíce
- Strouhaný parmezán - 3 velké lžíce
- Špetka soli, pepře a římského kmínu -
Instrukce:
V míse smícháme jogurt s vajíčkem a sýrem, solí a římským kmínem. Kuřecí prsa vložíme do pekáče. Osolíme, opepříme, posypeme římským kmínem a pokapeme balzamikovým krémem. Přikryjeme alobalem a pečeme 15 min při 200 °C. Vyndáme z trouby, překryjeme směsí z jogurtu a pečeme dalších 10-12 min.
Recepty s použitím balzamikového octa a balzamikových krémů Kalamáta Papadimitriou vytvořil Iaonnis Asarlidis, šéfkuchař z pražské řecké restaurace Kavala.
Komentáře uzavřeny