Luštěninový hrnec se šunkou

Ingredience:
- Šunka - 300g
- Anglická slanina - 25g
- Česnek - 6 stroužků
- Cibule - 1 ks
- Olivový olej - 2 lžíce
- Červené fazole ve slaném nálevu - 2 ks
- Zelený hrášek (mražený) - 100g
- Čočka červená - 70g
- Rajčatová šťáva - 500 ml
- Vejce natvrdo - 4 ks
- Sůl, pepř, špetka chilli -
- Petrželka -
Instrukce:
Když se v jednom hrnci spojí chuť červené čočky, hrášku a fazolí se šunkou, slaninou a česnekem, vznikne výborná a vydatná pochoutka, která vám zachutná i studená s chlebem.
V hrnci na směsi oleje a naškrábané slaniny opečte na kostky nakrájenou šunku, na kostičky nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Přidejte fazole, zalijte rajčatovou šťávou a podle potřeby vodou, uveďte do varu a 5 minut povařte.
Pak přidejte hrášek (nejlépe předem rozmražený), červenou čočku, podle chuti osolte, opepřete, ochuťte chilli kořením a vařte ještě 5 minut. Nakonec vmíchejte nasekanou zelenou petrželku. Podávejte s nakrájenými vejci.
Foto: www.smagpix.com/cz
Komentáře uzavřeny