Marinovaný králík dušený na víně

Ingredience:
- Vykostěné králičí maso - 500g
- Cibule - 1 ks
- Olej - 2 lžíce
- Kečup ostrý - 1 lžíce
- Citronová šťáva - 1 lžíce
- Bílé víno na podlití - 2 stroužky
- Česnek - 1 špetka
- Cukr -
- Rozmarýn -
- Sůl a pepř na dochucení -
Instrukce:
Jemné králičí maso získá díky bílému vínu, česneku a aromatickému rozmarýnu lahodnou vůni i chuť. Podává se s bílým chlebem, vařeným bramborem nebo jen se salátem.
Nadrobno nakrájenou cibuli smíchejte s olejem, utřenými stroužky česneku, kečupem, citronovou šťávou, cukrem, špetkou rozmarýnu, pepřem a solí. Do této marinády vložte králičí maso nakrájené na nudličky a nechte asi 5 hodin marinovat.
Pak maso i s marinádou orestujte v hluboké pánvi, podlijte bílým vínem a poduste doměkka.
Příprava salátu: Okapaný salát nakrájejte na nudličky, smíchejte se zakysanou smetanou a podle chuti osolte, případně i opepřete.
Foto: www.smagpix.com/cz
Komentáře uzavřeny