Neodolatelný čokoládový dort

Ingredience:
- Tuk na pečení - 230g
- Moučkový cukr - 200g
- Mouka hladká - 100g
- Kakao holandského tipu - 40g
- Čokoláda na vaření - 100g
- Vejce - 7 ks
- Čokoládový krém (např. Dr. Oetker) -
- Banány - 2 - 3 ks
Instrukce:
Nejprve oddělíme žloutky a bílky od vajec. Do mísy zamícháme jeden bílek a všechny žloutky a ušleháme vše dohromady s cca 50g moučkového cukru až vytvoří pěnu. Ze zbytku cukru a bílků vytvoříme sníh. Ušleháme rozpuštěné máslo a čokoládu a zamícháme toto „čokoládové máslo“ s žloutkovou pěnou. Vmícháme do ní mouku, kakao a nakonec i sníh. Tuto směs nalijeme do dortové formy a dáme péct do trouby na 170°C. Během 40-45 minut pečení korpusu stihnete nakrájet banány na úzké plátky a připravit čokoládový krém podle návodu na obalu nebo své tradiční receptury. 6. Upečený korpus necháme vychladnout, rozkrojíme a vnitřek potřeme krémem. Co nejtěsněji k sobě položíme na krém banány. Hotový dort můžete ozdobit dle svého vkusu, fantazii se meze nekladou.
Dobrou chuť přeje Natalie K. redaktorka dokonalé ženy
Komentáře uzavřeny