Paella s mořskými plody

Ingredience:
- rýže - 300 g
- mražené krabí maso - 200 g
- vyloupané mražené krevety - 200 g
- mražené mušle - 50 g
- natvrdo uvařená vejce - 2
- kurkuma - 1 lžička
- mražený hrášek - 100 g
- malý pórek - 1
- barevné papriky - 2
- kayenský pepř -
- zeleninový vývar - 750 ml
- cibule - 2
- stroužky česneku - 4
- petrželka -
- citron - 1
- sůl -
- pepř -
- olivový olej - 4 lžíce
Instrukce:
Krevety, mušle a krabí maso nechte rozmrazit. Na části oleje zpěňte drobně nakrájenou cibuli, přidejte nakrájený česnek, pórek, hrášek, nakrájené papriky a společně krátce opečte. Vmíchejte vypranou odkapanou rýži, promíchejte, zalijte vývarem, přidejte sůl, pepř, kayenský pepř, zakryjte poklicí, vložte do trouby a zvolna duste asi 30 minut.
Chvíli před dovařením rýže osušte krevety, mušle a krabí maso a orestujte je na pánvi na lžíci olivového oleje spolu se solí, pepřem a jemně nasekanou petrželkou.
Rýži vytáhněte z trouby, načechrejte, přidejte do ní krabí maso s krevetami, obložte vejci, doplňte citronem a posypte petrželkou.
Komentáře uzavřeny