Pečená máslová makrela "ADOBO" na gratinované muškátové dýni, batátovým pyré, avokádovým krémem a salsou z tropického ovoce provoněnou panenským olivovým olejem

Ingredience:
- Máslová ryba - 125g
- Pomeranče - 200g
- Pomerančová kůra sušená - 1g
- Koriandr mletý - 0,2g
- Sůl maldon obyč - 1g
- Pepř - 0,5g
- Batáty - 250g
- Smetana - 50ml
- Česnek - 5g
- Máslo - 80g
- Mouka hl. - 10g
- Rozmarýn - 2g
- Dýně - 100g
- Skořice mletá - 0,2g
- Muškátový očech celý - 0,2g
- Olivový olej - 30ml
- Vinný ocet tmavý 50 ml - 50ml
- Cukr - 30g
- Chilli čerstvé červené - 5g
- Chilli čestvé zelené - 5g
- Špenát baby - 10g
- Avokádo - 10g
- Chantaloupe - 15g
- Cukrový meloun - 15g
- Paprika červená mix - 15g
- Kerblík - 0,3g
- Olej fritovací - 5ml
- Citrony - 50g
Instrukce:
Porci makrely osolit, opepřit a z jedné strany namočitt do koření Adobo - pomerančová kůra, mletý koriandr, drcený kmín, kurkuma, sušený česnek a opéct na tále z obou stran, poté dopéct v troubě 6 minut. Dýně jako u Tortugy, batatátové pyré vytvoříme ze sladkých brambor pečených v celku doměkka, oloupaných a vymíchaných společně s máslem, solí a špetkou skořice. Smetanu svaříme společně s máslem a škrobem a neháme vychladit. Do této základní omáčky přidáme avokádo, spařený listový špenát a dochutíme solí a citr. šťávou. Nadrobné kostičky pokrájíme oloupanou pečenou červnou kapii, mango, meloun chantaloupe a medový a spojíme olivovým olejem.
Zdroj: Restaurace OXO
Komentáře uzavřeny