Pečené brambory na Bílém balzamikovém krému Kalamáta s pomerančem a citrónem

Ingredience:
- Velká brambora 250g - 1 ks
- Bílý balzamikový krém Kalamáta s pomerančem a citrónem - 3 velké lžíce
- Olivový olej - 2 velké lžíce
- Voda - 75ml
- Rajčata nadrobno nakrájená - 1 velká lžíce
- Zelená paprika nadrobno nakrájená - 1 velká lžíce
- Sůl, pepř, oregano - podle chuti
- Voda - 1dcl
Instrukce:
Bramboru nastrouháme na struhadle nebo nakrájíme na tenké plátky o síle 3mm. Plátky položíme na pekáč vyložený pergamenovým papírem tak aby se asi z jedné třetiny překrývaly. Pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, posypeme sušeným oreganem a najemno nakrájenými sušenými rajčaty a zelenou paprikou. Na závěr pokapeme Bílým balzamikovým krémem Kalamáta s pomerančem a citrónem a zalijeme 1 dl vody. Brambory pečeme 20 min při 200 °C.
Recept s použitím balzamikového octa a balzamikových krémů Kalamáta Papadimitriou vytvořil Iaonnis Asarlidis, šéfkuchař z pražské řecké restaurace Kavala.
Komentáře uzavřeny