Pizza s parmskou šunkou a bazalkou

Ingredience:
- Mouka hladká - 250g
- Voda vlažná - 75 – 80 ml
- Olivový olej - 5 cl
- Droždí - 10g
- Cukr - 1 špetka
- Sůl - 1 špetka
- Náplň
- Mozzarela - 200g
- Parmská šunka - 100g
- Cherry rajčata - 8 ks
- Bazalka čerstvá -
- Kečup Hellmann’s Napoli nebo Bavaria - 4 lžíce
- Parmezán -
- Bazalková omáčka
- Majonéza Hellmann's - 4 lžíce
- Bazalkové pesto - 2 lžíce
Instrukce:
Všechny ingredience na těsto smícháme, vypracujeme hladké těsto, rozdělíme jej na 4 stejnoměrné díly a necháme v chladu cca 30 – 60 minut odpočinout.
Těsto rozválíme na tenké pláty a položíme na plech (na 1 plech se vejdou 4 kusy těsta). Pomocí prstů dotvarujeme obdélníky. Každý kus těsta pomažeme tomatovou omáčkou, položíme na ně mozzarelu a cherry rajčátka na plátky a upečeme v dobře vyhřáté troubě (250°C) cca 5 – 8 minut (dozlatova, okraje do křupava). Po upečení poklademe plátky parmské šunky, dozdobíme bazalkovou omáčkou, čerstvými bazalkovými lístky a a hoblinkami sýra Parmazán.
Komentáře uzavřeny