Pljeskavica a salát z pečených paprik

Ingredience:
- Vepřové mleté maso - 0,8 kg
- Koření na pljeskavicu - 0,05 kg
- Ricotta - 0,1 kg
- Papriky - 0,4 kg
- Listové saláty - 3 ks
- Pita chleba - 4 ks
- Olivový olej - 0,05 l
Instrukce:
Vepřové maso vypracujeme s kořením na pljeskavicu, solí a pepřem a uděláme placky na grill.
Papriku pečeme při 220 stupních dokud nezčerná. Potom necháme zapařit a papriku oloupeme. Natrháme listové saláty podle chuti smícháme s olivovým olejem, pečenou paprikou a ricottou.
Pita chleba lehce ohřejeme na grilu odřízneme špičku tak aby se dal naplnit zamíchaným salátem a upečenou pljeskavicí.
Salát podáváme i zvlášť jako přílohu.
Zdroj: restaurace Epopey
Komentáře uzavřeny