Pruhovaný cheesecake

Ingredience:
- Sušenky (esíčka, karamelové, dle chuti) - 200g
- Máslo - 100g
- Plátky Wasa crisp’n light - 6 ks
- Měkký tvaroh (můžeme také použít mascarpone či ricottu) - 750g
- Vanilkový puding - 1/2 balíčku
- Cukr - 150g
- Citronová šťáva - 1 ks
- Vejce - 4 ks
- Vanilkový cukr/zrníčka z vanilkového lusku - 1 ks
Instrukce:
Sušenky rozdrtíme v sáčku válečkem nebo rozsekáme v kuchyňském robotu. Smícháme se změklým máslem. Kulatou dortovou formu vymažeme a na její dno prsty vmačkáme sušenkový základ. Tímto těstem vysteleme i boční kraje formy. Pečeme v troubě asi 5 minut. Smícháme mascarpone/tvaroh, žloutky, vanilku a cukr. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a pomalu vmícháme do těsta. Přidáme šťávu z citronu, pudink a mícháme do tekuté konzistence. Nepoužívejte pro míchání robot, do hmoty se nesmí dostat bublinky. Krém nalijeme na sušenkový základ, přičemž jej střídavě prokládáme plátky Wasy. Necháme několik minut usadit. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C přibližně hodinu dokud dort nezíská zlatavou
kůrčičku. Po vyjmutí z trouby necháme dort zcela vychladnout. Ideální je dort nechat ještě několik hodin odpočinout v lednici. Po nakrájení bude dort díky Wasa plátkům krásně pruhovaný.
Komentáře uzavřeny