Quiche lorraine se zakysanou smetanou

Ingredience:
- Na těsto
- Hladká mouka - 250g
- Máslo nebo olej - 50g
- Vejce - 1ks
- Studená voda - 200-250g dle savosti mouky
- Sůl - 1/2 lžičky
- Na náplň
- Slanina, uzené maso nebo šunka - 150g
- Pórek na kolečka - 250g
- Paprika červená - 1/2ks
- Paprika žlutá - 1/2ks
- Vejce - 3-4ks
- Sýr strouhaný - 80g
- Pažitka nebo petrželka -
- Zakysaná smetana - 200ml
- Pepř, muškátový oříšek -
- Olej - 1 lžíce
Instrukce:
Těsto vypracujeme, zabalíme do folie a necháme cca 30 min. v lednici odpočinout. Do vyšší pánve dáme olej, na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, pórek, papriky a orestujeme. V misce rozšleháme zakysanou smetanu s vejci, přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, pažitku, koření, promícháme a vlijeme do pánve. Vše opět promícháme.
Těsto rozválíme, dáme do formy na pečící papír a propícháme vidličkou. Směs nalijeme na těsto a uhladíme. Troubu předehřejme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C) a pečeme cca 35-40 minut.
Komentáře uzavřeny