Řecké biftečky z mletého masa, s cibulovými květy s bílým a černým balzamikovým krémem Kalamáta

Ingredience:
- Hovězí mleté maso - 800g
- Sůl - kávová lžička
- Pepř - 1/2 kávové lžičky
- Cibule malá - 1 ks
- Česnek - 2 stroužky
- Bílý balzamikový krém Kalamáta - 2 polévkové lžíce
- Olivový olej - 75ml
- Oregano - 2 lžičky
- Petržel - 1 velká lžíce
- Storuhanka - 4 polévkové lžíce
- Cibulové květy
- Velký kuc červené cibule - 4 ks
- Olivový olej - 100ml
- Klasický balzamikový krém Kalamáta - 4 velké lžíce
- Hořčice - 1 velká lžíce
- Med - 1 velká lžíce
- Voda - 100ml
- Sůl, pepř - na dochucení
Instrukce:
Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Přidáme vše ostatní a řádně rukou promícháme. Z hmoty vytvoříme 4 placky a grilujeme asi 4 minuty z každé strany.
Všechny ingredience promícháme a vytvoříme zálivku. Cibuli krájíme na osminy, přičemž řez zastavíme 1cm od spodu.
Cibule zalijeme zálivkou, vložíme do pekáčku, přikryjeme alobalem a pečeme 25 minut při 200°C.
Recept s použitím balzamikového octa a balzamikových krémů Kalamáta Papadimitriou vytvořil Iaonnis Asarlidis, šéfkuchař z pražské řecké restaurace Kavala.
Komentáře uzavřeny