Restovaná zelenina s hořčičnou omáčkou

Ingredience:
- Nové brambory (umyté a nakrájené na větší plátky) - 400g
- Malé mrkve (nakrájené podélně) - 200g
- Fenykl (nakrájený podélně) - 1 ks
- Malá cuketa (nakrájená na kolečka) - 115g
- Menší pórek (odkrojíme konce a podélně nakrájíme) - 175g
- Zelené fazolky (odkrojíme konce) - 115g
- Olivový olej - 3 lžíce
- Rozmarýn - 4 snítky
- Sójového nápoj Alpro soya Natural - 250 ml
- Margarín - 25g
- Hladká mouka - 25g
- Celozrnná hořčice - 2 lžičky
Instrukce:
Předehřejte troubu na 200 °C. Brambory a mrkev vložte do kastrolu, zalejte vřící vodou, přidejte čtvrt lžičky soli, přikryjte a přiveďte k varu. Poté vařte cca 5 minut. Olej dejte do velkého pekáče a ohřejte v troubě po dobu 3 minut. Slijte brambory a mrkev, vložte na pekáč spolu se zbytkem zeleniny a rozmarýnem, promíchajte vše v oleji. Pečte zhruba 30 minut, dokud zelenina lehce nezhnědne, občas ji otočte. Připravte omáčku: mouku, hořčici a sójový nápoj Alpro Soya Natural smíchejte dohromady a vlejte na pánev, přiveďte k varu za neustálého míchání, dokud omáčka nezhoustne. Potom vaříme ještě 1 minutu na mírném ohni. Restovanou zeleninu podávejte v miskách přelité omáčkou.
Tip:
Tento barevný zeleninový pokrm si můžete vychutnat samotný, nebo i doplněný o pečené kuřecí prsa, tofu nebo rybí steak.
Komentáře uzavřeny