Roláda z jarní kachny s mladým špenátem a bramborovým pyré

Ingredience:
- Kachna - 1ks
- Kachní stehna - 500g
- Vejce - 1ks
- Smetana 35% - 0,5l
- Špenát - 500g
- Vařené brambory - 500g
- Máslo - 60g
- Šalotka krájená - 100g
- Česnek krájený - 2 stroužky
- Rajčata -
- Pažitka -
- Sůl a pepř na dochucení -
Instrukce:
Kachnu vykostíme a naplníme ji faší (vyrobené z pomletého masa z kachních stehen, smetany, vejce, soli a pepře). Fáš rozdělíme na dvě části, z toho jednu smícháme se špenátovým pyré. Kachnu zarolujeme a pečeme ve vodní lázni při 150 °C přibližně 50 minut. Na másle necháme zesklovatět šalotku a česnek, přidáme smetanu a necháme svařit. Propláchnutý špenát přidáme o základu, ochutíme a ve finále přidáme rajčata nakrájená na kostky. Vařené prolisované brambory smícháme s máslem a smetanou, vše ohřejeme. Dochutíme solí a přidáme pažitku.
Komentáře uzavřeny