Salát fantasie

Ingredience:
- Vejce - 4 ks
- Okurky Efko Delikates - 150g
- Salátová okurka - 1/2 ks
- Rukola - 50g
- Čočka hnědá - 30g
- Čočka tavě zelená - 30g
- Čočka červená - 20g
- Cibule červená - 1/2 ks
- Tmavý toustový chléb -
- Dresing
- Zakysaná smetana - 150g
- Hořčice ostrá - 1 lžíce
- Citronová šťáva - 1 lžíce
- Nasekané bylinky (petržel, estragon, kopr, pažitka, kerblík) - 2 lžíce
Instrukce:
Vajíčka uvaříme natvrdo a nakrájíme na kolečka. Čočku vaříme postupně – nejdříve tmavě zelenou, po pár minutách k ní přidáme hnědou a nakonec červenou čočku a vše uvaříme do měkka. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Salátovou okurku spolu se sterilovanou okurkou nakrájíme na tenoučké nudličky (julliene). Toustový chléb nakrájíme na kostičky a nasucho opražíme. Rukolu s okurkami, cibulkou a vajíčky střídavě pokládáme na talířek, proložíme opraženými toustovými krutonky a vařenou čočkou. Podáváme s dresingem, který připravíme smícháním zakysané smetany, ostré hořčice, citrónové šťávy a najemno nasekaných bylinek.
Komentáře uzavřeny