Steakový salát s chřestem a červenou řepou

Ingredience:
- Steak z hovězí svíčkové nebo roštěné - 2 x 200g
- Sůl -
- Čerstvě drcený pepř (více druhů) -
- Olej na orestování - 2 lžíce
- Tymián - 1 snítka
- Křenový dresink
- Křenová smetana - 2 lžíce
- Tatarská omáčka Hellmann´s - 3 lžíce
- Citronová šťáva - 1 1/2 ks
- Cukr - 1 špetka
- Salát
- Zelené výhonky chřestu - 12 ks
- Červená uvařená řepa malá - 4 ks
- Křepelčí vajíčko (možno nahradit 2 slepičími vejci) - 6 ks
- Rukola - 200g
- Kůra z jednoho a půl citronu -
Instrukce:
Bifteky dobře osolíme, hojně posypeme drceným pepřem. Dobře rozehřejeme olej na celokovové pánvi. Vložíme bifteky a zprudka opečeme z jedné strany – do světle hněda, poté otočíme a opět zprudka restujeme. Celou pánev dáme do dobře vyhřáté trouby na 190°C a dopečeme cca 8 minut. Biftek vytáhneme z trouby, necháme 5 minut odpočinout pod alobalem a nakrájíme na tenké plátky.
Chřest povaříme 2 minuty v lehce osolené vodě. Křepelčí vejce uvaříme natvrdo - 5 minut a oloupeme.
Na talíře naaranžujeme plátky masa, rukolu, řepu nakrájenou na osminky a křepelčí vejce rozkrojená na půlky. Pokapeme křenovým dresinkem a posypeme nastrouhanou citronovou kůrou.
Komentáře uzavřeny