Tatarák z hovězí svíčkové na řecký způsob s Balzamikovým krémem Kalamáta (moscharisio tartar greek style)

Ingredience:
- Hovězí svíčková - 100g
- Sušená rajčata nadrobno nakrájená - 1 velká lžíce
- Římský kmín - 1/2 kávové lžičky
- Červená cibule nadrobno nakrájená - 1 ks
- Klasický balzamikový krém Kalamáta - 2 velké lžíce
- Balzamicový ocet - 1 lžička
- Olivový olej - 2 velké lžíce
- Feta sýr - 20g
- Sůl, pepř - na dochucení
Instrukce:
Ostrým nožem nakrájíme velmi tenké plátky masa. Plátky nakrájíme na tenké proužky a ty dále sekáme nožem, až vznikne jemně nasekaná masová hmota. Fetu dáme do misky s olejem a balzamikovým krémem a rozmačkáme. Fetu a všechny zbývající ingredience přidáme k masu a důkladně promícháme. Podáváme na grilovaném chlebu.
Recept s použitím balzamikového octa a balzamikových krémů Kalamáta Papadimitriou vytvořil Iaonnis Asarlidis, šéfkuchař z pražské řecké restaurace Kavala.
Komentáře uzavřeny