Tatarák z lilku s Bílým balzamikovým krémem Kalamáta

Ingredience:
- Lilek - 1000g
- Zelená paprika nakrájené na kostičky - 1/2 ks
- Olivový olej - 2 velké lžíce
- Bílý jogurtu řeckého typu - 1 velká lžíce
- Petržel najemno nasekaná - 1 velká lžíce
- Bílý balzamikový krému Kalamáta - 2 velké lžíce
- Česnek najemno nasekaný - 1 ks
- Sůl, pepř - na dochucení
Instrukce:
Lilek propícháme vidličkou a dáme upéct při 220 °C na 50 min. Vnitřek vyjmeme lžící, nasekáme nožem a necháme asi na 1 hodinu odkapat. Přidáme všechny ingredience a řádně promícháme.
Recept s použitím balzamikového octa a balzamikových krémů Kalamáta Papadimitriou vytvořil Iaonnis Asarlidis, šéfkuchař z pražské řecké restaurace Kavala.
Komentáře uzavřeny