Telecí závitky s hermelínem

Ingredience:
- Telecí kýta - 500g
- Hermelín - 1 ks
- Paprika (červená a zelená) - 2 ks
- Šunka plátková - 100g
- Jarní cibulka - 1 svazek
- Masový vývar - 5 dl
- Olej - 2 lžíce
- Sůl a pepř na dochucení -
Instrukce:
Když se spojí chuť jemného telecího masíčka s pikantním hermelínem a jarní cibulkou, vznikne lahůdka, na kterou si snadno vytvoříte závislost.
Papriky nakrájejte na proužky, telecí kýtu na plátky. Maso naklepejte, osolte a poprašte podle potřeby čerstvě mletým pepřem. Na každý plátek položte nejprve kolečko šunky, pak několik proužků nakrájeného hermelínu a na závěr cibulku i s natí. Plátky zaviňte, sepněte párátky a ze všech stran opečte na oleji. Pak je podlijte vývarem a duste asi 15 minut pod pokličkou, dokud nebude masíčko měkké.
TIP Dokonalé ženy:
Pro ještě výraznější chuť můžete vyměnit hermelín za některý ze sýrů s modrou plísní.
Foto: smagpix.com/cz
Komentáře uzavřeny