Tradiční hovězí steak se žampiony

Ingredience:
- Hovězí steak - 4 ks
- Sůl -
- Čerstvě drcený pepř -
- Olivový olej Carbonell Classic (červené víčko) - 3 lžičky
- Zeleninový vývar - 100 ml
- Žampiony nakrájené na čtvrtky -
- Pórek na kolečka - 100g
Instrukce:
Pórek a žampiony krátce orestujte na troše olivového oleje. 2 lžičky olivového oleje rozpalte na pánvi a vložte osolené a opepřené plátky steaků. Pečte 1-2 minuty na každé straně, podle toho jak máte steaky rádi. Steaky vyjměte z pánve a do vypečeného tuku nalijte zeleninový vývar. Šťávu prohřejte. Steaky podávejte s bramborovou kaší přelitou šťávou a s žampiony s pórkem.
Tip šéfkuchaře:
Předtím, než steaky date na pánev, osušte je papírovým ubrouskem. Olej nebude tolik stříkat.
Komentáře uzavřeny