Zapečená Ciabatta

Ingredience:
- Ciabatta - 1 ks
- Niva - 100g
- Hruška středně velká - 1 ks
- Slanina - 8 plátků
- Vlašské ořechy - 1 hrst
- Tatarská omáčka Hellmann´s - 3 lžíce
- Med - 1 lžíce
- Pažitka sekaná -
Instrukce:
Pečivo rozřízneme na 4 plátky a opečeme v troubě nasucho.
Z tatarské omáčky, medu a pažitky připravíme dresink, kterým potřeme pečivo a rozložíme plátky nivy, slaniny a dáme zapéct na 180°C, aby se sýr roztekl a slanina zesklovatěla. Hrušku nakrájíme na tenké plátky a ozdobíme jimi jednotlivé porce, které posypeme ořechy.
TIP:
Kromě ciabatty klidně můžete použít starší pečivo, které najdete doma. Podélně rozříznuté rohlíky, nebo toustový chléb dokonce i starší kmínový chléb chutná v této kombinaci excelentně.
Komentáře uzavřeny