Zlatá kuřecí roláda

Ingredience:
- Zlaté kuře (celé) -
- Kostelecké párky -
- Pražská šunka - plátky -
- Anglická slanina - plátky -
- Sýr Madeland - plátky -
- Baby rajčata -
- Mladý zelený hrášek -
- Kapie zelená -
- Máslo -
- Čerstvá bazalka -
- Mouka - 100g
- Penam Párty chléb nebo Slunečnicový chléb -
- Bílý pepř, červená paprika, kmín, sůl -
Instrukce:
Zlaté kuře očistíme a vykostíme, dáváme při tom pozor na potrhání kůže. Vytvoříme plát a rozřízneme stehna a prsní sval. Osolíme a malinko opepříme. Jemně rozklepeme – nejlépe přes igelit paličkou. Na rozklepané maso vrstvíme po celé délce plátky sýra, šunku, Kostelecké oprky, kapii krájenou na dlouhá vlákna, hrášek a baby rajčátka. Maso zahneme na koncích dovnitř a zarolujeme do válce.
Roládu podvlíkneme a provázkem uvazujeme pevně kolem celé délky. Do pekáčku rozložíme po dně slaninu nakrájenou na plátky, zastříkneme bílým vínem a zbytek rajčat poklademe na slaninu. Roládu položíme na připravený základ, přidáme čerstvou bazalku, máslo a pečeme za stálého obracení asi po 5min. při 180°C cca 20min. Poté zapneme gril a roládu grilujeme ze všech stran.
Roládu vyjmeme a zbytek šťávy vyrestujeme na tuk. Až se tuk oddělí od směsi, zasypeme moukou, orestujeme a podlijeme bílým vínem. Zbytek zalijeme studenou vodou a vaříme až do zhoustnutí. Šťávu scedíme a dochutíme solí a pepřem. Roládu můžeme podávat teplou nebo ji necháme v lednici vychladnout a rozkrájenou na plátky ji podáváme jako sendvič na Party nebo Slunečnicovém chlebu značky Penam.
Komentáře uzavřeny